Start | Reageren? | Is Nederlands moeilijk | Mijn lievelingsboek | Even voorstellen | Klas 3LC | De week van James en Dammy | Artis | De Kameleon | Recept Baku met Okrasaus | Galatasaray | Circus Elleboog | Pampus | Vakantiewerk | 4 jaar later | Puzzel | Na Nova | Boswandeling | Vakantieverslagen | De Praktijkschool | Zomerschool

Banku met Okrasaus 

 

 

Ik ben Dinah Ofori. Ik zit in klas 2V. Voor NOVA! schreef ik het recept op van Banku en Okrasaus. Dat is Ghanees eten. Veel mensen in mijn land houden van dit eten. Elke zaterdag of woensdag kun je dit eten op straat ruiken want het is lekker en smakelijk. Ghanese mensen, vooral de mannen, zijn gek op dit eten want als je het eet dan kun je lekker slapen, meer energie krijgen en hard werken. Ik hou zelf niet zo erg van dit eten want als ik er een beetje van eet ben ik vol en kan ik die dag niets meer eten. 

 

IngrediŽnten Banku 

MaÔzena
Cassavemeel (Tapiocameel)
Zout
Water 

 

IngrediŽnten Okrasaus 

Okra
Vis
Rundvlees
Krab
Ui
Tomaten
Paprika
Zout
Olie
Specerijen 
 

Bereiden 

Meng de maÔzena en de cassavemeel met wat water en doe er wat zout bij. Kook het en roer tot het hard is. Daarna kan er water bij. Roer weer tot het kookt. Doe het op een bord of in een schaal. 

Was de rundvlees en de krab. Kook het vlees samen met de krab in een beetje water. Laat het 15 minuten koken. Snijd de ui, de tomaten en de paprika in kleine stukjes. Snijd ook de okra in kleine stukjes. Doe olie in de pan. Doe de uien, de tomaten en de paprika erbij. Voeg de vis toe. En voeg daarna de rundvlees, krab, okra en specerijen toe.

     

            omhoog